رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت: با افزایش وعده های غذایی از سه بار در روز به پنج بار و اضافه کردن میان وعده ها می توان از بروز افزایش وزن ناگهانی پس از روزه داری در ماه مبارک رمضان پیشگیری کرد.دکتر سیدضیاء الدین مظهری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: افزایش این وعده های غذایی به معنای زیاد کردن موادغذایی مصرفی نیست بلکه افراد باید همان میزان غذایی راکه در سه نوبت (صبحانه، ناهار و شام) مصرف می کنند، در پنج نوبت (صبحانه، نیم روز، ناهار، عصرانه و شام) میل کنند تا بر اثر گرسنگی هایی که به دلیل طولانی بودن روز در فصل تابستان و افت قندخون بروز می کند، به ریزه خواری، پرخوری و اضافه وزن ناشی از آن دچار نشوند.
وی افزود: از آنجایی که بدن در ایام روزه داری به روند خاص غذاخوردن در وعده های افطار و سحر عادت کرده است، پس از اتمام ماه رمضان افراد باید توجه داشته باشند که حجم مصرف موادغذایی را یک مرتبه افزایش ندهند چراکه این روند سبب فشار زیاد بر دستگاه گوارش و همچنین بروز افزایش وزن ناگهانی می شود.
مظهری گفت: رعایت میان وعده ها به ویژه برای کودکان و نوجوانان به منظور بهتر یادگیری و رشد مناسب آنها لازم است.
وی تاکید کرد : افراد نباید پس از ماه رمضان وعده صبحانه را حذف کنند .برخی به دلیل عدم مصرف صبحانه در ایام روزه داری ممکن است پس از سپری شدن این ماه به دلیل عادت کردن به این روش صبحانه خود را حذف کنند.
مظهری افزود: توصیه می شود این دسته از افراد پس از ماه رمضان دوباره به رویه غذایی قبلی خود برگردند و سعی کنند وعده صبحانه را به طور کامل و با مصرف مواد غذایی مغذی و انرژِی ها حفظ کنند.
این کارشناس تغذیه همچنین گفت: بهتر است افراد پس از ماه رمضان با یک خودآزمایی ازطریق آزمایش خون و ادرار و بررسی تغییرات وزن و سایز خود وضعیت سلامت خود را ارزیابی کنند.
مظهری افزود: عده ای در ماه رمضان به توصیه های شفابخش و سلامتی بخش روزه داری توجه کرده و از پرخوری اجتناب کرده اند و عده ای نیز این توصیه ها را رعایت نکرده اند، بنابراین با یک بررسی ساده می توان برای آن دسته از افراد که توصیه ها را رعایت نکردند ، از بروز بسیاری از بیماری های خطرناک پیشگیری کرد.
رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت: افرادی که هرم غذایی را در ایام روزه داری رعایت نکرده اند و یا با حذف وعده غذایی سحر بدن آنها دچار کمبودهایی شده است، برای جبران این کمبودها و داشتن سلامتی کامل باید تنوع غذایی را رعایت کنند.
مظهری افزود: مصرف پروتئین ها، کربوهیدرات ها، نان و غلات، حبوبات، میوه و سبزی ها و آب به اندازه کافی در طول شبانه روز می تواند به حفظ سلامت و توان و انرژی افراد کمک شایانی کند.
وی خاطرنشان کرد : برخی افراد در هفته های اول ماه رمضان به دلیل عدم مصرف چای، قهوه ، کافئین و سیگار یا بر اثر افت قندخون که در فاصله بین سحر و افطار رخ می دهد، دچار سردردهایی می شوند، اما بدن آنها بر اثر ممارست پس از یک ماه توانسته خود را با این شرایط وفق دهد، بنابراین بهتر است این دسته از افراد پس از دوران روزه داری به تلاش خود ادامه دهند و برخی عادات غلط غذایی و رفتاری خود را اصلاح کنند.